e
Hem
Om oss
CD-skivor
Konserter
Ljud & Film
Bilder
Legenden

CD-skivor
<Föregående
  Nästa>
 
 
 

Köp här: NAXOS - iTunes

 
  AM 029 Gröndal 2018  
 
Bröderna Max och Mauritz Agnas projekt ”Gröndal" är ett samarbete med trumslagaren Sebastian Voegler och trumpetaren Thomas Caudery. Ett projekt med musik skriven av Max och Mauritz som spelades in i Gröndals Kyrka i Stockholm under tre dagar i januari månad 2016.
Tillsammans skapar de fyra musikerna en egen värld som paketerats i en CD med vackert fodral tecknat av Tora Kirchmeier. 

"Första gången jag hörde bröderna Agnas var på Jazzklubb Jano i Täby, en av de små lokala jazzklubbar som utgör svensk jazz grundläggande ekosystem. Året var 2009 och den yngste Agnas-brodern Max var 11 år och basist-brorsan Mauritz 13 år. Konrad satt på trumstolen och storebror Kasper vid gitarren. Från en redan förbluffande hög nivå har den osannolikt begåvade brödraskaran utvecklats avsevärt. Tre album under beteckningen Agnas Bros och vid sidan av Konrad är det Mauritz som tillhör några av de mest efterfrågade i sin generation.
Här har Max Agnas, 21, och Mauritz Agnas, 23, slagit sig samman med den ypperlige trumslagaren Sebastian Voegler och fina trumpetaren Thomas Caudery. Gröndal heter den här luftigt virkade kammarnordiska rapporten från Stockholmsförorten Gröndals kyrka med originalkompositioner av Max och Mauritz. Lyriska melodier varvas med uppbruten syntax och fint groove som när Voegler spelar öppet och stort mot Mauritz kärva träton i öppningen till andra låten Vi ser. Och med höstens snyggaste omslag."

Magnus Östnäs LIRA

 
 
©Agnas Musikproduktioner AB 2018